donderdag 31 maart 2011

Carbonades à la Québecoise






NL


Hoe zou het nog zijn met de interculturele kookrubriek van deze blog? We hebben de kleurige ontbijtgranen gehad, de traditionele Canadese gerechten en nu, na een inburgeringsperiode van bijna drie jaar, is het tijd voor wat men in het jargon de fusion-keuken noemt! Hierbij worden gerechten bereid onder invloed van uiteenlopende eet-culturen. Het stoofvlees dat Roel enkele dagen geleden klaarmaakte is daar een mooi voorbeeld van.


Op de foto’s ziet alles er heel normaal en Vlaams uit. Mosterd, peperkoek, Belgisch bier en blokjes vlees. Maar laat u niet in de maling nemen! Het vlees dat Roel gebruikt is eersteklas, wild elandvlees, gejaagd door een van zijn vrienden!


Floor was de gelukkig proefster en kan u verzekeren dat het eland-stoofvlees zeer te smaken viel!


FR


Ca fait longtemps que nous vous avons présenté notre rubrique de cuisine internationale. Donc voici, après les céréales colorés et la cuisine Canadienne traditionnelle, il est temps pour ce qu’on appelle la cuisine fusion! Ce sont des plats à base de recettes de cultures différentes. Après presque trois ans d’expérience dans ce pays, nous comprenons bien l’art de mélanger les cultures… Le ragoût – ou les carbonades - que vous voyez sur les photos en est un bon exemple.


Roel à l’air de préparer un plat typiquement Flamand avec de la moutarde, du pain d'épices, de la bière Belge et de la viande en dés. Mais ne vous trompez pas ! La viande utilisée est de la viande d’orignal sauvage, chassée par un des amis à Roel!


Floor a eu l’honneur d’y goûter et elle peut vous rassurer que les carbonades à la Québécoise étaient délicieuses!

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