Tijd voor een vervolg op het tekstje van 7 december, waarin Floor een uitgebreide ontbijtstudie maakte! Dit keer word je getrakteerd op een typisch middagmaal. In Quebec heet het middagmaal “diner”, ontbijt is “déjeuner” en avondmaal is “souper”.
En wat schaft de pot? Hot chicken! Gebraden kip, denkt u? Niet helemaal. Een soort van hot dog, maar dan met kip? Dat is al wat dichter in de buurt. De combinatie van ingrediënten van “Hot chicken” is zodanig vreemd, dat er waarschijnlijk niemand is, die louter op basis van zijn verbeelding, kan raden wat het is. Ik laat u niet langer op uw honger zitten:
Hot Chicken
- Men neme een sneetje wit brood.
- Men bedekke het met stukken gebraden kip.
- Men legge hierop , voor de moedigen een sneetje tomaat, en anders enkel een tweede sneetje wit brood.
- Men overgiete het geheel met bruine Hot Chicken saus. (Recept van de bruine saus: men gaat naar de supermarkt, koopt een zakje Hot Chicken saus in poeder en men volge de instructies. Ik ben nog niemand tegengekomen die mij vertellen kon hoe zo’n saus vers gemaakt kan worden…)
- The final touch: een schep opgewarmde erwtjes boven op dit alles.
Geserveerd met gebakken patatjes of frietjes en koolsalade, is dit een traditioneel Noord-Amerikaans gerechtje.
Lekker? Laat ons zeggen dat het niet voor de Hot Chicken is, dat we naar hier verhuisd zijn!
FR
Il est temps pour une suite au texte du 7 Décembre, où Floor a fait une étude détaillée du parfait (petit) déjeuner! Cette fois, vous serez invités à un diner typique. D’ailleurs, au Québec, le petit déjeuner est appelée «déjeuner », le déjeuner c’est le « dîner » et le soir on mange le «souper».
Qu’est ce qu’on sert ce midi ? Du Hot chicken! Poulet rôti, pensez-vous? Pas vraiment. Une sorte de hot-dog, mais avec du poulet? Presque. La combinaison d'ingrédients de "Hot Chicken" est tellement étrange, que probablement personne ne puisse deviner ce que c’est. Je ne vous laisse plus en suspense :
Hot Chicken
- Prenez une tranche de pain blanc.
- Couvrez la tranche avec du blanc de poulet frit.
- Les courageux ajoutent une tranche de tomate, les autres finissent seulement avec une deuxième tranche de pain blanc.
- Versez par-dessus le tout de la sauce brune de Hot Chicken. (La recette de la sauce brune: allez à l’épicerie, achetez-vous un sachet de Hot Chicken Sauce en poudre et suivez les instructions. Je n'ai pas encore rencontré quelqu'un qui pouvait me donner une vraie recette…)
- La touche finale: une cuillerée de petits pois réchauffé.
Servi avec des frites et de la salade au choux, c'est un plat traditionnel Nord-américain.
Est-ce bon ? Disons que ce n'est pas grâce au Hot Chicken, que nous sommes venues habiter au Canada...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten