zaterdag 14 maart 2009

Le frère est arrivé



NL

Enkele dagen geleden is Dierk, de broer van Floor, op bezoek gekomen. Hij heeft van zijn reisje Boston gebruik gemaakt om zijn kleine zusje in Baie-Saint-Paul te komen bezoeken. Of was het omgekeerd?

We hebben er van geprofiteerd om te gaan eten in een restaurantje waar we nog niet waren geweest en waarvan de specialiteit gerookt vlees is. Het is een gans stokbrood met zo’n 500g vlees voor de mannen geworden en voor Floor een halve portie. Samen met een plaatselijk gebrouwen biertje, met de welluidende naam " Vache Folle ", werd dat allemaal zeer gesmaakt!

Er ligt hier nog altijd veel sneeuw en de gemiddelde inwoner van Baie Saint Paul begint dat stilletjes aan beu te worden. Voor ons is dat een bewijs dat we redelijk goed geintegreerd zijn, want ook wij kijken uit naar de lente.

De temperatuur begint al stilletjes te stijgen, waardoor de sneeuw begint te smelten, met de onvermijdelijke lekken als gevolg. Eergisteren druppelde er water langs het plafond naar binnen. We hebben dat professioneel opgevangen met potten en pannen. Jammer genoeg konden we hierdoor geen eten bereiden en waren we verplicht opnieuw uit eten te gaan. In een restaurant met zicht op de stroom en de lichtjes van het eiland " L’Ile aux Coudres " dan nog wel. Wat een miserabel leven hebben wij toch!

Gisteren zijn Dierk, David en Floor een met de overzetboot een blitsbezoekje gaan brengen aan het eiland. Deze tijd van het jaar is dat nog net iets indrukwekkender door de ijsschotsen waar de boot zich een weg door moet banen.


FR

Il y a quelques jours, nous avons eu de la visite de Dierk, le frère de Floor. Il a profité de son voyage au Boston pour visiter sa petite sœur bien aimée à Baie Saint Paul.

Nous en avons profité d’aller manger dans un restaurant qui a de la viande fumée comme spécialité. Les hommes ont pris une baguette (sousmarin) avec à peu près un demi kilo de viande fumée. Floor a pris une demi portion. Nous avons dégusté ce bon repas avec une bière de la microbrasserie de Baie Saint Paul, " La Vache Folle ". C’était délicieux!

Il y a toujours beaucoup de neige ici et la plus part des habitants commence être tanné… Cela prouve que nous sommes pas mal intégrés, car nous aussi nous avons hâte au printemps!

La température augmente doucement et la neige commence donc à fondre. La conséquence? Beaucoup d’eau dans les rues et sur les toits. Avant-hier on avait une fuite. L’eau tombait du plafond et on a dû utiliser toutes les casseroles pour la capturer. Malheureusement nous étions obligé d’aller manger dans un restaurant avec vue sur le fleuve et les petites lumières de L’Ile aux Coudres, puisque il nous restait plus de casseroles. Quelle vie misérable!

Hier Dierk, David et Floor sont allé visiter L’Ile aux Coudres avec le traversée. C’est assez impressionnant, parce que le bateau passe à travers des gros morceaux de glace qui flottent sur le fleuve.

Geen opmerkingen: